o scurtă explicație pentru numele acestei pagini, "fara-lege.ro"

Bine ați venit.

Numele paginii se referă la lipsa protecției legii cetățeanului de rând și la protecția pe care și-o arogă cei care au bani, care fac parte din grupuri organizate pe bază de influență, interese sau doar de castă, grupuri și indivizi care folosesc Legea ca pavăză pentru a scăpa chiar de răspunderea în fața Legii în urma încălcării acesteia și a drepturilor „cetățenilor obișnuiți”.

Tot „fără lege” sunt anumite Instituții, Organizații sau Autorități ale Statului sau de drept privat care, prin reprezentanții lor, în loc să apere Cetățeanul, îi apără pe făptuitori și pe cei care îi calcă în picioare pe cetățenii care cer doar respectarea Legii.

Eu, ca proprietar al acestei pagini de internet, consider că tot „fără lege” sunt și funcționarii publici (procurori, judecători, membrii ai Guvernului sau a altor instituții ale statului) și polițiști care închid ochii la fărădelegi evidente, probate, și dau o mână de ajutor făptuitorilor (uneori contribuie după puterile fiecăruia, în funcție de poziția ocupată), chiar dacă părțile vătămate fac de multe ori mare parte din munca numiților reprezentanți ai Statului prin adunarea de probe, deși unui cetățean simplu îi este mult mai greu să adune aceste probe. În același timp numiții reprezentanți ai Statului preferă să închidă ochii la fapte și să ignore cererile întemeiate și legitime ale părților vătămate, inclusiv să contribuie la distrugerea de probe care i-ar incrimina pe făptuitori, sau prin amânarea unor cercetări judiciare până la prescrierea faptelor.

La fel de fără lege sunt instituțiile statului care refuză să comunice acte de procedură părților vătămate (citații, soluții ale procurorilor, hotărâri ale instanțelor sau încheieri de ședință), dar și acele instituții care blochează depunerea de înscrisuri și acte de procedură ale reclamanților sau a părților vătămate, prin reprezentant legal sau personal, toate acestea prin încălcarea și ignorarea completă a Legii (coduri de procedură, regulamente de funcționare, etc.), sau acele instituții care doresc prin ne-comunicarea actelor de procedură să decadă din acțiune petenții.

Această pagină de internet va fi doar o oglindă fidelă a acțiunilor unui stat bolnav, prin afișarea exact a acțiunilor acestui Stat care preferă umilirea propriilor cetățeni în loc să își respecte obligațiile și regulile lui de funcționare și existență.

Tot prin intermediul acestei pagini voi adresa întrebări și cereri aceluiași Stat, poate că prin comunicare publică va binevoi să își îndeplinească rolul și va da răspunsuri decente, nu se va mai ascunde în spatele unui limbaj de lemn pentru a-și ascunde propria incompetență, sau în spatele umbrelor sistemului și a inexistenței răspunderii (aplicării răspunderii) funcționarului public, și poate, poate, vor comunica și actele de procedură și soluțiile date. Aceste cereri, scrisori deschise și interpelări le veți găsi în secțiunea „Publicitate legală” unde voi adăuga inclusiv răspunsurile autorităților în momentul la care acestea vor binevoi să răspundă, toate interpelările fiind trimise în avans de cel puțin două ori numitelor instituții.

În secțiunea „Sesizări” se vor găsi infracțiunile comise și probate fără echivoc pe care Statul Român le admite și tolerează prin ne-începerea urmăririi penale sau față de care refuză să fie sesizat. Pentru a nu perpetua și eu același sistem de acuze nefondate voi publica numele celor care protejează făptuitorii și care refuză să cerceteze sau să sesizeze organele în drept.

Mulțumesc de vizită.

BOZEȘAN Vlad-Ciprian