Așa cum am scris azi dimineață, m-am săturat să tot văd în sistemul de justiție oameni care nu știu, sau mai grav, nu VOR să respecte Legea.

Nu pot să-mi imaginez că toți din sistemul de justiție trăiesc pe altă lume, în afara Legii, fără nici o legătură cu Legea, fără nici o aplecare să înțeleagă Legea pe care se presupune că o apără și căreia îi sunt ultima pavăză.

De fapt este posibil să fi înțeles greșit: nu “ei” sunt ULTIMA pavăză a Legii, ci noi toți, cetățenii. Prin apărarea drepturilor noastre, prin proprile acțiuni, prin modificarea Legilor în sensul respectării Legii, ca principiu de bază al funcționării unei societăți.

Acum, după mai bine de doi ani în care completul C28 a refuzat să judece dosarul 31167/197/2010, după ce înainte C1 a făcut exact același lucru din data de 10 decembrie 2013, îmi dau seama că ORICE aș face SINGUR nu am nici o șansă. Și nu pot altfel decât singur.

Așa că, deși n-am avut nici o șansă să fi făcut facultatea de drept (începută în 2014, de care m-am lăsat în 2 săptămâni), am ceva mai mult: experiență (tristă, dar experiență).

 

Și am un scop: ca ceilalți cetățeni (inclusiv profesioniști), să ȘTIE care sunt unele dintre marile probleme ale sistemului de justiție. Probleme care trebuie corectate, SAU folosite DE TOȚI, nu doar de o clică care se ascunde în spatele neaplicării Legii.

Iau la disecat sistemul de justiție, lucru  pe care le-am mai făcut în instanțe fără succes până acum, pornind de la situații concrete (dosarele mele, sau practica pe anumite proceduri, articole de lege greșite, pe care TOȚI did sistem le folosesc, DEȘI ȘTIU că sunt erori materiale – cu sau fără intenție). Inclusiv modul în care prin RIL-uri se încearcă la ÎCCJ suspendareaaplicării Legii, sau prin “regulamente interioare” se ignoră aplicarea Legii. Și multe altele.

 

S-ar putea ca majoritatea să găsească multe, multe probleme ale societății (în special a celei române), în schimb eu văd ca problemă majoră (și singura în condițiile actuale) că este DOAR sistemul de justiție și modul în care controlează societatea prin nerespectarea Legii și ignorarea Legii dacă se referă la cei din sistemul de justiție. Restul sunt doar probleme generate de modul aleatoriu în care se aplică Legea, în situații și condiții similare, pornind de la drepturile fundamentale, corupție, problemele economiei, educației, sănătății, doemniului energetic, morala, valori, manipulare și ce mai vreți.

 

Iar avantajul MEU este că pentru că n-am făcut facultatea, NU SUNT did sistem și pot privi critic din afarasistemului, dar în același timp din interiorul sistemului. De ce din interior? Simplu:

  1. VĂD din interior sistemul. Nu contează CUM.
  2. Ce uită cei din sistemul de justiție: EU sunt CETĂȚEAN. EU fac Legile pe care (și) EI TREBUIE să le RESPECTE.

Și dacă nu altceva, pentru că nu mi-am luat o diplomă a unei facultăți de drept, îmi voi lua un doctorat. 🙂

 

Ca proiect nou, în urma procesului (proceselor) și bătăii de joc din sistemul de justiție, față de justițiabil, dar și față de ei între ei.

*și da, pe alocuri proiectul meu va fi necolocvial)